Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Jan van 't Hek (14-05-2021)

 
Diversen 14-05-2021



Jan van 't Hek
76 jaar

21-02-194514-05-2021
'T ZandtVenlo

voetballer (VVV en Fortuna SC)



Spelerscarrière (bron: Wikipedia)

Van 't Hek werd tijdens de evacuatie van Arcen geboren in het Groningse 't Zandt. Na drie maanden verhuisde het gezin terug naar Arcen. Vanaf 1960 speelde hij in het eerste elftal van de plaatselijke amateurclub RKDEV en vanaf 1962 bij de jeugd van VVV. Daar maakte hij op 3 mei 1964 zijn competitiedebuut in een thuiswedstrijd tegen Veendam (5-1) en groeide er vervolgens direct uit tot een vaste kracht, inzetbaar op meerdere posities in de verdediging, doch meestal als back. Hij werd daar zeer gewaardeerd om zijn ijver en ontembare vechtlust. De roodharige verdediger gold als een spijkerharde voetballer voor zichzelf (hij speelde ooit met twee gebroken ribben) en voor de tegenstander, maar is nooit geschorst geweest. Na zes seizoenen bij de Venlose club werd hij in juni 1969 samen met ploegmaat Frans Derix voor 50.000 gulden verkocht aan Fortuna SC. In zijn eerste seizoen bij de Sittard-Geleense fusieclub was Van 't Hek nog regelmatig basisspeler. In het tweede seizoen moest hij langdurig aan de kant blijven vanwege blessureleed. In 1971 keerde hij terug naar FC VVV, maar vanwege een kapotte meniscus kwam hij daar weinig meer aan spelen toe en moest hij in 1973 een punt zetten achter zijn actieve loopbaan.
(1892876)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'van 't Hek' kwam in 2007 in Nederland 135 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'van 't Hek' 16 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'van 't Hek' 41 keer voor.



7
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies