Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Sandra Timmerman (11-07-2021)

 
Diversen 11-07-2021



Sandra Timmerman
57 jaar

00-00-196411-07-2021
EnschedeZwolle

zangeres en theatermaakster



Levensloop (bron: Wikipedia)
Timmerman werd geboren in Enschede als oudste dochter van het Nederlandse zangduo Gert en Hermien Timmerman. Na het afronden van de mavo trad ze op met haar zus Sheila en haar ouders.

In 1992 poseerde Timmerman samen met haar zus voor de Playboy. Timmerman vormden vanaf datzelfde jaar samen met haar zus en componist René Elenbaas de coverband She She and the He Devils. Later traden ze als duo op onder de naam Sandra & Sheila maar stopten daarmee toen ze de lompe reacties uit het publiek beu waren. Ook bracht ze ook nummers onder eigen naam uit.

Na haar zangcarrière richtte Timmerman zich meer op het theater. Ze won in 2007 het Concours de la Chanson van de Alliance Française en in 2009 debuteerde ze met haar theatershow Een Nieuwe Liefde.[3] In 2012 had ze een van de hoofdrollen in een Duitse musical Yva over het leven van Elsa ‘Yva’ Neuländer, een door de nazi’s vermoorde modefotografe.

Relatie met haar ouders
In 2015 kwam Timmerman met de autobiografische theatertour Circuskind, over de roem en succes, de prominente rol van godsdienst in het gezin en het misbruik door haar vader in haar jeugd. Een gezin waar naar haar zeggen ‘altijd spanning heerste en naar buiten toe de schone schijn werd opgehouden.’ In 2018 kwam haar boek Circuskind uit, gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk.

In juni 2021 verscheen een documentaire over haar ouders en het gezin, De Gert & Hermien Story, die opnieuw de aandacht vestigde op haar turbulente jeugd en de verstoorde relatie met haar ouders.

Privé
Timmerman kreeg uit twee huwelijken twee dochters en een zoon. Als gevolg van een hersenbloeding werd Timmerman begin juli 2021 opgenomen in het ziekenhuis. Na een aantal dagen in comateuze toestand overleed ze op 57-jarige leeftijd.
(1907781)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Timmerman' kwam in 2007 in Nederland 6.406 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Timmerman' 1.374 keer voor.



1
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies