Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Ruud ten Wolde (09-10-2021)

 
Diversen 09-10-2021



Ruud ten Wolde
29 jaar

18-06-199209-10-2021
EmmenAmsterdam

televisiemedewerker, schrijver



Levensloop (bron: Wikipedia)
Ten Wolde kreeg zijn bachelor media en entertainment management aan Stenden Hogeschool. Tijdens zijn opleiding deed ten Wolde met zijn idee Studenten Zonder Geld in 2012 mee aan TV Lab. Uiteindelijk won hij de kijkerspitch van het programma. Ten wolde werkte als redacteur mee aan programma's als Ex On The Beach: Double Dutch, Een goed stel hersens, Sterren Houden Huis en RTL Boulevard. Bij het laatste programma was hij ook verslaggever.

In zijn twintiger jaren vergaarde ten Wolde populariteit op de sociaalnetwerksite Twitter. In mei 2021 werd hij genomineerd als Beste Nieuwkomer voor de The Best Social Awards. Ook werd hij, net als zijn zus Sanne ten Wolde, genomineerd in de categorie Beste Twitteraar. Over zijn ziekte schreef ten Wolde het boek Ziek gelukkig. Op 4 oktober 2021 ging de hashtag #ZiekVeelLiefdeVoorRuud viraal, bedacht door columniste Caroline van Mourik.

Ruud ten Wolde overleed op 9 oktober 2021 op 29-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker, negen dagen voor de uitgave van zijn boek.
(1922415)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'ten Wolde' kwam in 2007 in Nederland 1.195 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'ten Wolde' 207 keer voor.



6
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies