Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Addo E. P. R. Stuur (13-10-2021)

 
Diversen 13-10-2021



Addo E. P. R. Stuur
68 jaar

24-03-195313-10-2021
Den HaagMàlaga, Spanje

schrijver computerboeken, software ontwikkelaar,ea



Loopbaan (bron: Wikipedia)
Na het voortgezet onderwijs werkte Stuur onder andere als groepsleider in een kindertehuis. Dat bracht hem tot een studie orthopedagogiek en hij haalde zijn doctoraal examen Sociale Wetenschappen in Leiden in 1984. Hij schreef zijn eerste boeken naast zijn werk als orthopedagoog bij het Pedologisch Instituut Rotterdam, maar in 1994 vestigde hij zich als zelfstandig ondernemer, eerst in Rotterdam en later in Hoorn. Naast educatieve boeken ontwikkelde Addo Stuur, veelal samen met Eric Jan van Dorp, ook educatieve software. Het bekendste voorbeeld daarvan is de succesvolle cd-rom reeks genaamd Edurom, waarvan meer dan 1 miljoen exemplaren werden verkocht. De boeken en software werden uitgegeven door uitgeverij AW Bruna in Utrecht.

Eind 2000 richtte Addo Stuur uitgeverij Visual Steps op. Hij verkocht zijn belangen in die uitgeverij in 2006, stopte met het schrijven van computerboeken en verhuisde naar Bonaire. Daar opende hij een boeken- en speelgoedwinkel: Addo's Books, Toys, Office Supplies.

In het voorjaar van 2021 maakte Stuur bekend dat hij (wederom) samen met Eric Jan van Dorp de educatieve Edurom-serie nieuw leven zou inblazen, ditmaal als online software. De ingebruikname van Edurom staat gepland voor medio 2022.

In het najaar van 2021 werd bekend dat Stuur ongeneeslijk ziek was.
(1923746)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Stuur' komt in 2007 in Nederland 61 keer voor. (Bron: Mertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)


9
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies