Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Arie Ribbens (03-12-2021)

 
Diversen 03-12-2021



Arie Ribbens
84 jaar

22-01-193703-12-2021
Eindhoven

zanger



Biografie (bron: Wikipedia)
Ribbens is geboren en getogen in Eindhoven. Na de middelbare school speelde hij in verschillende bandjes. Daarna werd hij slagwerker in diverse regionale orkesten. Ten slotte werd hij leider bij het kwartet van Arie Ribbens.

Carrière
Zijn repertoire bestond voornamelijk uit feest- en carnavalsmuziek en omvat onder meer de nummers Brabantse nachten zijn lang, Polonaise Hollandaise, Akketdoe, Polonaise achteruit, Ik ben verliefd op Hanja Maij-Weggen en Reggae te gek he. Polonaise Hollandaise is een min of meer Nederlandse vertaling, maar met een eigen Nederlandse tekst, van het nummer Polonaise Blankenese van de Duits-Poolse zanger Gottlieb Wendehals.

Ribbens speelde een gastrol in de film Filmpje! van Paul de Leeuw. De laatste jaren scoorde hij geen grote hits meer, maar in het schnabbelcircuit was Ribbens tot februari 2015 nog wel actief. Sinds november 2008 trad hij samen met Maggie MacNeal op als het duo Mouth & MacNeal. Hij verving de oorspronkelijke Mouth Willem Duyn, die in 2004 overleed.

Ribbens bracht in 2011 een nieuwe single uit: "Met jou word ik honderd".

In mei 2013 lanceerde Ribbens, op 76-jarige leeftijd, in de Verenigde Staten zijn cd Een Nieuwe Weg per raket.

Op 19 maart 2014 werd een aflevering van Jouw vrouw, mijn vrouw uitgezonden op RTL 4, waarin Ribbens zijn vrouw tijdelijk inruilde voor Heleen van Royen, en zijn vrouw tijdelijk bij Heleen van Royens vriend Bart Meeldijk introk.

Gezondheid
In februari 2015 maakte Ribbens bekend dat hij gestopt was met zingen vanwege beschadigde stembanden.

Ribbens kreeg in 2009 voor de eerste keer longkanker. De ziekte kwam nadien een aantal keren terug. In 2019 bleek dat er geen genezing meer mogelijk was
(1934480)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Ribbens' kwam in 2007 in Nederland 311 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Ribbens' 75 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Ribbens' 57 keer voor.



9
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies