Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Hein van der Gaag (10-04-2022)

 
Diversen 10-04-2022



Hein van der Gaag
84 jaar

30-06-193710-04-2022
CaracasLoosdrecht

jazz- en boogiewoogie-pianist en componist.



Biografie (bron: Wikipedia)
Van der Gaag bracht zijn kinderjaren door in verschillende Zuid-Amerikaanse landen, omdat zijn vader ambassadeur was. In Mexico-Stad maakte hij kennis met de boogiewoogie zoals die werd uitgevoerd door Meade Lux Lewis, Pete Johnson en Albert Ammons. Eenmaal in Nederland, volgde hij een opleiding in percussie, slagwerk, pauken en vibrafoon aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Als pianist trad hij onder meer op met Art Farmer, Johnny Griffin, Art Taylor, Stuff Smith, Niels-Henning Ørsted Pedersen, Freddie Hubbard, Art Blakey, Ben Webster, Ray Nance, Toots Thielemans en Chet Baker.

Hij had in 1955 een eigen groep, het "Hein van der Gaag Sextet", met daarin Rein Bos (trompet), Bob Rigter (tenorsax), George Hanepen (gitaar), Ben Tessensohn (bas), Bob Reichhart en daarna Louis de Lussanet (drums).

Van der Gaag vormde vervolgens een boogiewoogieduo met Rob Hoeke. Daarna volgden tournees waarbij Van der Gaag onder andere op festivals optrad in India, Pakistan en Cuba. Jaarlijks trad hij enige weken in de Verenigde Staten op en gaf daar les in boogiewoogie.

De pianist woonde lange tijd in Kopenhagen, waar hij wekelijks optrad in de beroemde Montmartre Jazz Club, maar ook in België.

Begin deze eeuw maakte Van der Gaag samen met collega-pianisten Jaap Dekker en Martijn Schok een album en een tournee. Onder de noemer "The Grand Piano Boogie Train", waarmee Jaap Dekker, in een samenstelling met andere pianisten, reeds een aantal tournees had gemaakt, werd in 2001 het album The Boogie Never Stops uitgebracht.
(1975008)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'van der Gaag' kwam in 2007 in Nederland 1.905 keer voor.
In 1947 kwam de achternaam 'van der Gaag' 1.363 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'van der Gaag' 262 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'van der Gaag' 341 keer voor.



4
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies