Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: L.P. (Leo) Beerendonk (28-04-2022)

 
Diversen 28-04-2022



L.P. (Leo) Beerendonk
84 jaar

23-02-193828-04-2022
Brunssum

profvoetballer en trainer (o.a. Vitesse en N.E.C.



(bron: Wikipedia)
Beerendonk begon zijn carrière in de Tweede Divisie bij Limburgia. Hij werd geselecteerd voor het Nederlands jeugdelftal en voor het Nederlands militair elftal, waarmee hij ook op een wereldkampioenschap speelde. Hierna ging hij bij Rapid JC in de Eredivisie spelen, maar hier werd hij niet opgesteld.

Hij nam ontslag om gedurende 2,5 jaar te gaan voetballen bij Ringwood City SC ook wel Wilhelmina genoemd in Australië. Hier werd Beerendonk topschutter; hij maakte zelfs eens zes goals in één wedstrijdhelft. Na een artikel in de KRO-gids over deze prestatie kwam hij in 1962 terug naar Nederland om bij Vitesse te voetballen, maar hij werd direct een half jaar geschorst door de KNVB vanwege het spelen in een land dat niet bij de FIFA was aangesloten.

In 1964 kwam Beerendonk terecht bij N.E.C., na een ruil met doelman René Dijckmans, waar hij na een goed begin vroeg in het seizoen uit bij De Volewijckers zwaar geblesseerd raakte. Na een trap in het kruis schieten zijn testikels in zijn onderbuik en moet hij een zware operatie ondergaan. Hij was vervolgens lang uit de roulatie en werd na twee seizoenen afgekeurd.

Hierna was hij kort eigenaar van een snackbar in Arnhem, om vervolgens trainer te worden. Na het trainen van een aantal Limburgse amateurclubs kwam hij in 1981 op verzoek van oud-ploeggenoot Pim van de Meent als assistent-trainer terug naar N.E.C. Twee jaar later bleek zijn rapport van SK Brann, de aankomende tegenstander in de Europacup II, vele fouten te bevatten en moest hij ondanks de handtekeningenactie van de supporters ("Leo moet blijven!") vertrekken.

Later werd hij trainer bij zijn eerste club Limburgia. Hij was ook trainer bij RKSNE, Wilhelmina '08, SV Viktoria Goch en SV Venray. Tevens was hij sportjournalist.[4] Hij organiseerde en presenteerde enkele lokale sportevenementen en zette zich sterk in voor het lokale verenigingsleven, waaronder bij voetbalclub NEC '92. Mede daarom werd hij in 2007 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
(1977108)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Beerendonk' komt in 2007 in Nederland 418 keer voor.
In 1947 kwam de achternaam 'Beerendonk' 244 keer voor. (Bron: Mertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)

Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Beerendonk' 57 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Beerendonk' 81 keer voor.


8
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies