Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Jan Sonneveld (02-08-2022)

 
Diversen 



Jan Sonneveld
89 jaar

13-05-193302-08-2022
ZegwaartWageningen

landbouwkundige en politicus



Loopbaan (bron: Wikipedia) Sonneveld was van boeren komaf. Zijn basisschooltijd in Zoetermeer stond in het teken van de Tweede Wereldoorlog en vanaf 1946 doorliep hij het gymnasium aan het Tweede Christelijk Lyceum in Den Haag. Sonneveld studeerde landbouweconomie- en politiek aan de Landbouwhogeschool te Wageningen. Daar was hij voorzitter van SSR-W en was ook actief bij de NCSV. In 1956 was Sonneveld in Wageningen lid geworden van de Christelijk Historische Unie (CHU). Nadat hij na zijn afstuderen in 1962 weer in Zoetermeer woonachtig was, werd hij al snel voorzitter van de plaatselijke CHU en was tevens actief in de CHU-kring Leiden. Hij werd voorzitter van de landbouwcommissie van de partij en lid van het hoofdbestuur en de Unieraad. Sonneveld ging voor het ministerie van Landbouw werken en maakte van 1964 tot 1968 deel uit van de staf van minister Barend Biesheuvel. Onder diens opvolger Pierre Lardinois had Sonneveld het niet naar zijn zin en ging in de buitenlandse dienst. Hij werd als landbouwattaché uitgezonden en werkte op de ambassades in Beiroet, Caïro en Washington. Hij was tevens de Nederlandse vertegenwoordiger bij de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO). Sonneveld was tussen 1989 en 1999 lid van het Europees Parlement waar hij landbouwwoordvoerder was.
(1993519)
Aanvraag Handmatige Scan


Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Sonneveld' kwam in 2007 in Nederland 1.645 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Sonneveld' 491 keer voor.



8
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies