Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Henny Pleizier (10-08-2022)

 
Diversen 



Henny Pleizier
65 jaar

10-08-2022
Amsterdam

Oud-judoka



(bron: Het Parool) Pleizier werd tijdens zijn sportcarrière Nederlands en Europees kampioen judo. Ook nadat hij een punt achter zijn sportieve loopbaan zette, bleef hij binnen het judo actief. Toen hij in de jaren tachtig naar Gein verhuisde, viel het hem op dat er maar weinig sportaanbod in de buurt was. Pleizier zag sporten als de basis van de opvoeding en het karige aanbod ging hem aan het hart. Daarom begon hij met het geven van sportlessen. Het liep geen storm: de eerste weken kwam niemand naar zijn lessen. Maar na te hebben geflyerd in de buurt, waren er binnen drie maanden ruim tachtig kinderen aan het ravotten in de zaal. Onder leiding van de judomeester gingen piepjonge judoka’s elkaar met groot enthousiasme te lijf. Een plek voor iedereen De vraag naar zijn groepslessen werd al snel te groot voor de locaties die hij had, dus besloot Pleizier zijn droom na te jagen: een eigen sportschool. In 1989 werd Sportcentrum Pleizier aan het Wisseloordplein geopend. Het sportcentrum groeide onder leiding van Pleizier, en later zoon Kaisan, uit tot een waar begrip in Zuidoost. Ruim 35 jaar bracht Pleizier buurtbewoners bij elkaar en liet hij ze sporten. Jong, oud, en alles daartussenin. Woensdag 10 augustus overleed Henny Pleizier onverwacht in zijn slaap, zo maakte zijn familie bekend. Hij werd 65 jaar.
(1994220)
Aanvraag Handmatige Scan


Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Pleizier' komt in 2007 in Nederland 191 keer voor. (Bron: Mertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)


2
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies