Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Menno Meijer (01-10-2022)

 
Diversen 



Menno Meijer
92 jaar

16-02-193001-10-2022
Rotterdam

Edelsmid en Beeldhouwer



Leven en werk (bron: Wikipedia)
Menno Meijer volgde een opleiding aan de Vakschool Schoonhoven en de Höhere Kunst- und Fachhochschule für Metallgestaltung in Pforzheim. Meijer is van zijn familie de zevende generatie metaalvormgevers. De sinds 1960 in Gouda werkende beeldend kunstenaar Meijer is vooral edelsmid, maar hij vervaardigde ook objecten voor de publieke ruimte. Hij exposeerde regelmatig in binnen- en buitenland. Meijer maakte voor het in 1989 geopende nieuwe kantoor van het toenmalige Unichema in Gouda, de vroegere kaarsenfabriek, thans onderdeel van Croda International, een kunstwerk (zie: afbeelding). De bol symboliseert het mondiale, de boog de binnenkomende opdrachten en de boog met de tentakels de internationale contacten. Sinds 1974 heeft Meijer zijn atelier op een historische plek in Gouda en wel op de plek waar het eerste kasteel, een motte, van de heren Van der Goude heeft gestaan, direct aan de oude gracht om het kasteel, dat al voor 1300 werd afgebroken. In 2019 is Meijer begonnen met het vervaardigen van objecten van hergebruikte materialen zoals staal. Deze objecten waren te zien op Meijers Expositie More is Less in december 2019 bij de Kunststichting Firma Van Drie in Gouda.
(2001863)
Aanvraag Handmatige Scan


Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Meijer' kwam in 2007 in Nederland 38.472 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Meijer' 9.077 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Meijer' 8.516 keer voor.



0
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies