Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Gijs Zonnenberg (24-12-2022)

 
Diversen 24-12-2022



Gijs Zonnenberg
73 jaar

17-02-194924-12-2022
Dordrecht, Albert Schweitzer

trouwambtenaar,programmamaker,dirigent,reisleider



door Hans van der Aa (bron: online krant Sliedrecht24.NL)
DORDRECHT / SLIEDRECHT - In het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht is zaterdag 24 december 2022 Gijs Zonnenberg overleden. Zijn familie maakt aan online krant Sliedrecht24 bekend dat hij "rustig is ingeslapen".
Gijs Zonnenberg was onder meer trouwambtenaar, programmamaker bij de lokale omroep MerweRTV en dirigent. Ook gaf hij Israël-presentaties, een land dat hij met reizen tientallen keren bezocht. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)
Zonnenberg is gedurende tientallen jaren dirigent geweest van zeker tien christelijke kinderkoren. Sommige zijn ook mede door hem opgericht. Hij is sinds 1981 ruim twintig jaar betrokken geweest bij de Kinderbijbelweek van de Hervormde Gemeente Sliedrecht. Gedurende deze jaren fungeerde hij als zangleider en presentator. Hij was tevens medeoprichter van deze activiteit. Ook was hij vele jaren betrokken geweest bij Stichting Merweradio. Hij is actief geweest bij het samenstellen en presenteren van talrijke kerkelijke radio- en TV-programma`s voor de lokale omroep MerweRTV.
Erg actief
Gijs Zonnenberg was sinds 1990 vertegenwoordiger-voorvechter-fondsenwerver voor Stichting Jemima, een tehuis voor kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke of meervoudige handicap. Hij zette zich op allerlei manieren in om het nut van dit tehuis te promoten. Ook zette hij acties op touw om deze stichting financieel te ondersteunen. Zonnenberg verzorgde sinds begin 2013 tienmaal per jaar een zangmiddag/zanguurtje voor Stichting Waardeburgh, bij locatie Parkzicht. Dit werd door personeel en bewoners altijd enorm gewaardeerd. Hij was sinds de jaren ’90 van de vorige eeuw actief als samensteller/producent/presentator van Israëlpresentaties. Deze powerpoint-presentaties met beeld en gesproken woord werden door veel instanties, zoals bijv. scholen en kerkelijke gemeentes, bijzonder gewaardeerd.
Honderden huwelijken
Sinds het jaar 2000 was Gijs Zonnenberg actief als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand bij gemeente Sliedrecht. Deze functie vervulde hij ook al vele jaren bij gemeente Molenwaard (voorheen gemeente Graafstroom). Tussendoor is hij dat ook nog geweest bij gemeente Hardinxveld-Giessendam. Hij vervulde deze functie altijd met hart en ziel en maakte er op zijn geheel eigen wijze ‘een feestje’ van. In zijn functie als trouwambtenaar heeft hij in totaal meer dan 800 huwelijken mogen voltrekken.
Humor
Door zijn opgeruimde karakter en aimabele persoonlijkheid was Gijs Zonnenberg een ‘graag geziene gast’. Met zijn enthousiasme, gedrevenheid en altijd aanwezige humor wist hij veel mensen aan zich te binden. Hij kon in zijn vrijwilligerswerk en (neven)functies zijn persoonlijke geloofsbeleving tot uiting brengen, hetgeen ook door veel mensen werd gewaardeerd. De term ‘Ome Gijs’ – voortkomend uit de tijd dat hij dirigent was van diverse kinderkoren – wordt in de tegenwoordige tijd nog steeds vaak gehoord. Het feit, dat een behoorlijk aantal kinderen (en latere aanverwanten) van vroegere kinderkoren Zonnenberg nog steeds vaak vroegen om als trouwambtenaar "op te treden" , zegt veel over zijn persoonlijkheid. Op 26 april 2019 is Zonnenberg door de vroegere burgemeester Bram van Hemmen (CDA) gedecoreerd met een Koninklijke Onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Een onderscheiding waar hij enorm trots op was.
(2028963)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Zonnenberg' kwam in 2007 in Nederland 611 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Zonnenberg' 182 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Zonnenberg' 150 keer voor.



6
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies