Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Maurice Hermans (20-06-2023)

 
Diversen 



Maurice Hermans
74 jaar

20-06-2023

zanger, theatermaker



(bron: Nu.nl)
Maurice Hermans, de zoon van Toon Hermans, is dinsdag op 74-jarige leeftijd overleden. Vorige maand stopte de zanger en theatermaker per direct met optreden omdat hij ziek was.

Hermans lag al weken in het AMC Amsterdam waar hij werd behandeld voor een zeer agressieve bacterie.

Maurice Hermans was de tweede zoon van kleinkunstenaar Toon Hermans. Maurice was van 1971 tot 1991 de manager van Toon en maakte de carrière van zijn vader van zeer dichtbij mee.
Maurice maakte in 1974 zelf zijn debuut als zanger en dichter in een show van zijn vader. Hij stond regelmatig als 'aangever' op het podium. Ook maakte hij licht- en geluidsontwerpen voor zijn vader en regisseerde hij voorstellingen.

In 1990, na het overlijden van moeder Rietje, schreef hij zijn eerste boek over vader Toon. Hij werkte nog een paar jaar voor Joop van den Ende en begon daarna met een eigen kantoor.

Maar na de dood van Toon in 2000 werd hij creatief directeur binnen de Stichting Toon Hermans, die zich ten doel stelt het culturele erfgoed van Toon Hermans te bewaren en waar nodig te exploiteren. Vanaf 2017 startte hij Maurice Hermans Producties.

Hermans vertelde vorige maand ziek te zijn
De laatste jaren trad hij op in Nederland en België met de theatervoorstellingen waarin hij het werk van zijn vader eerde. Maurice maakte vorige maand bekend dat hij per direct moest stoppen met optreden omdat hij ziek was. Hij groette zijn fans in een laatste bericht op Facebook, waarin hij zei "behoorlijk ziek" te zijn.

"Het was mij een waar genoegen om nog zo lang na mijn vaders overlijden, mijn vader te hebben doen voortleven in de harten van zovele Nederlanders en Vlamingen", schreef Hermans.
Maurice Hermans laat zijn vrouw Mary, drie kinderen en vier kleinkinderen na. De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden.
(2090240)
Aanvraag Handmatige Scan


Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Hermans' kwam in 2007 in Nederland 10.359 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Hermans' 1.968 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Hermans' 3.302 keer voor.



0
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies