Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Emiel Hopman (23-06-2023)

 
Diversen 



Emiel Hopman
60 jaar

09-05-196323-06-2023
't Zand

marathon- en langebaanschaatser



Loopbaan (bron: Wikipedia)

Begin jaren tachtig van de 20e eeuw was Hopman zeer succesvol. Als een van de weinigen wist Hopman buiten Jong Oranje om in de kernploeg te komen. In het seizoen 1983/1984 wist hij vijftien wedstrijden te winnen. Hiervan waren er acht opeenvolgend. Deze overwinningen kwamen vaak op indrukwekkende wijze tot stand, met geregeld meerdere ronden voorsprong. Deze manier van rijden en de resultaten leverde Hopman de bijnaam De Hulk op.

Na zijn succesvolle marathonperiode stapte Hopman over naar het langebaanschaatsen. Alhoewel Hopman op het NK Allround 1985 in Alkmaar net naast het podium belandde, werd hij wel afgevaardigd naar het EK in Eskilstuna waar hij zestiende werd. Op de afsluitende tien kilometer werd hij derde, vlak voor Frits Schalij. Het succes bleef echter uit waarna hij besloot te stoppen. Omdat Hopman geen lid was van de vereniging van de Elfstedentocht, kreeg hij in 1986 geen startbewijs en kon dus ook niet starten.

Hij was in 1986 samen met Geert Kuiper een van de eersten die experimenteerden met de toen zeer revolutionaire klapschaats.
(2090685)
Aanvraag Handmatige Scan


Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Hopman' kwam in 2007 in Nederland 2.789 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Hopman' 711 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Hopman' 734 keer voor.



5
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies