Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Chrisje Harriette Ursila Comvalius (22-08-2023)

 
Diversen 



Chrisje Harriette Ursila Comvalius
75 jaar

25-01-194822-08-2023
Aruba

actrice



Biografie (bron: Wikipedia)

Comvalius' beide ouders zijn Surinaams. De op Aruba geboren Comvalius volgde aldaar de lagere school. In 1963 verhuisde ze naar Nederland waar ze haar middelbare-schoolopleiding deed en daarna een universitaire studie Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam volgde. Hierna was ze jarenlang docentbegeleider op een middelbare school voor moeilijk opvoedbare kinderen te Rotterdam. Ze woonde afwisselend in Nederland, op Aruba en op Sint Maarten.

Carrière
Als actrice trad ze op met vooral kleinere rollen in diverse Nederlandse speelfilms. Ook deed ze mee in diverse soaps, eveneens met kleinere rollen. Van 2004 tot 2008 had ze een hoofdrol in de bekende Nederlandse soap Goede tijden, slechte tijden. Hiervoor stond zij drie jaar lang in het theater met een monoloogvoorstelling getiteld "Mastella", wat ze na afloop van haar rol in de soap in 2008 weer in een repriseopvoering oppakte, nu onder regie van de auteur van de monoloog, en deze in Nederland en Suriname opvoerde in 2008.
Ze verzorgde in 2009 de stem van Eudorda, de moeder van Prinses Tiana in de Disney-animatiefilm De prinses en de kikker.

Ziekte en overlijden
Comvalius leed sinds 2020 aan de ziekte van Alzheimer en later ook aan hartfalen. Ze werkte ook in die periode nog door als actrice, onder andere voor een campagne van Palliatieve Zorg Nederland.
(2106718)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Comvalius' kwam in 2007 in Nederland 223 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Comvalius' 4 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Comvalius' 15 keer voor.




Advertentie van MyHeritage.com
3
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies