Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Schelte (Schelto) van Heemstra (12-09-2023)

 
Diversen 



Schelte (Schelto) van Heemstra
82 jaar

06-01-194112-09-2023
ArnhemDen Haag

diplomaat



Biografie (bron: Wikipedia)

Schelte van Heemstra werd in 1941 geboren en draagt de erfelijke titel van baron. Hij was het oudste kind in een gezin met verder nog twee broertjes en twee zusjes. Zijn vader was diplomaat, waardoor hij een deel van zijn kindertijd doormaakte in de landen Guatemala, de Verenigde Staten, Spanje en Brazilië. Hij studeerde rechten in Utrecht en trouwde in 1965. Het lag niet in zijn bedoeling om hetzelfde pad te volgen als zijn vader. Niettemin werd hij vanwege zijn kennis van het Russisch gevraagd voor het klasje van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier werd hij samen met circa vijftien anderen opgeleid voor de buitenlandse dienst.
Zijn eerste uitzending was naar Joegoslavië. In zijn laatste jaar daar werd zijn vader er aangesteld als ambassadeur. De samenwerking van vader en zoon op een ambassade betekende een unicum binnen de buitenlandse dienst. Hierna vertrok hij naar Trinidad en Tobago en vervolgens naar het Verenigd Koninkrijk, waar zijn in 1979 huwelijk strandde. Vervolgens werkte hij in Den Haag, opnieuw Joegoslavië, Oostenrijk, Saoedi-Arabië en Spanje. In Madrid leerde hij Godeke Donner kennen, hoofd Culturele Zaken aldaar, met wie hij later hertrouwde.
In 1986 werd hij voor het eerst benoemd tot ambassadeur, in Zambia, en in 1990 werd hij overgeplaatst naar Argentinië.[1] Vervolgens ging hij rond begin juni 1994 naar Paramaribo, waar hij Pieter Koch opvolgde als ambassadeur in Suriname. Hier gingen zijn vrouw en hij ook op in het culturele leven; hij presenteerde een radioprogramma met aandacht voor nieuwe boeken en schreef boekrecensies in het literaire gedeelte van De Ware Tijd. In 1998 werd hij uitgezonden naar Indonesië en uiteindelijk maakte hij zijn carrière af als ambassadeur van Spanje vanaf 2003.
(2111459)
Aanvraag Handmatige Scan


Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'van Heemstra' kwam in 2007 in Nederland 55 keer voor.
In 1947 kwam de achternaam 'van Heemstra' 31 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'van Heemstra' 32 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'van Heemstra' 44 keer voor.



2
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies